Den svarta lådan

”Hogi och de andra robotarna fortsätter framåt. Uppe på en trasig bro står en samling kaniner. Flera av dem är böjda över den svarta enheten som sänder ut nätsignalen. De måste vara för primitiva för att använda nätverket, samtidigt är inget i yttervärlden som Hogi föreställt sig. Två av de muterade kaninerna vaktar dörren till en gammal lokalbuss, den är i sämre skick än någon transportdrönare Hogi någonsin sett. Inne i bussen finns det ett par människomutanter. Det ser nästan ut som om de är kaninernas fångar. Vaktkaninerna tittar häpet på robotarna när de närmar sig. De övriga kaninerna står böjda över den svarta lådan.
»Rugin, det kommer någon!« ropar en av vakterna till slut.
Kaninerna är väldigt, väldigt stilla. Hogi har inte tillräckligt med data för att avgöra hur situationen bäst kan hanteras. Deras primitiva skjutvapen ligger på marken och de verkar mer skärrade än aggressiva. Hogi tar ett par steg fram och håller ut sina armar.
»Barn av Elysium, var inte rädda! Vi vill er inte illa, vi vill bara ha koden.«
~ Ur novellen Den svarta lådan av Patrick Ogenstad

Sverige har gått under. Livet är hårt. Novellsamlingen ”ZONEN VI ÄRVDE” av författarkollektivet Fruktan som utspelar sig i Mutant: År Nolls universum finns nu att köpa. Våga dig ut i den okända Zonen, införskaffa din överlevnadsguide här:  http://frialigan.se/product/zonen-vi-arvde/

 

Speak Your Mind

*